Mera om Emelie

Bor: Med sin familj i Malmö.Emelie-2

Favoritböcker: Goodnight Mister Tom, Anne of Green Gables, Emily of the New Moon, Wuthering Heights, Stjärnor utan svindel, Attachments, The Fault In Our Stars…

Favoritfilm: Le Grand Bleu, sedan gammalt. Följt av Before Sunrise, Before Sunset och Before Midnight.  Alla gamla bratpack-filmer…Och film med nån form av sport i. Går igång på underdog-situationer och blod, svett och tårar…

Emelie Johnson Vegh är författare, skribent, hundtränare, instruktör och gymnasielärare i engelska/svenska (Nästan, som hon säger. Det saknades en uppsats och sedan la de om programmet…). Sinnesro är hennes debutroman, men hon är sedan tidigare publicerad fackboksförfattare tillsammans med kollegan Eva Bertilsson (boken Agility Right From The Start är utgiven på ikonen Karen Pryors förlag Sunshine Books) och även skribent i träningsalmanackan Hundtränaren som utkom 2009.

Utöver sitt företag där hon håller kurser och skriver tillsammans med sin kollega, har hon alltså också debuterat som skönlitterär författare. Dessutom har hon en väldigt aktiv fritid tillsammans med sin familj och sina hundar, och springer, cyklar, simmar, yogar och kör multisport.

Emelies motto är ”Ta inte dagen som den kommer”. ”Olof Röhlander skrev det en gång och jag tycker att han har så rätt. Se till att fylla dagen med det du vill, istället för att dagen bara händer dig! Måhända vill du att din dag ska innehålla soffhäng och back-to-back episodes av True Blood, och det är lika okej som någonting annat – men gör ett aktivt val”.

Följ Emelie på twitter!

För kontakt och förfrågningar om Sinnesro:  info@ajbooks.se

Advertisements
%d bloggers like this: